КЦПТО

euroclub
Добротою вимірюй себе

А доброта, як сонце на світанку –
Освітлює і зігріває все.
І цілий світ в прозорому серпанку
Тепло і добрість у собі несе.
І так приємно радість відчувати,
І дотик ніжний сонечка згори.
І хочеться всю землю обійняти,
Бо щастя всюди, що не говори.

Людина приходить у світ для добра. Вона наділена розумом, тому може дуже багато чого навчитися, здатна творити сама свою долю. Але щоб бути господарем власної долі, їй потрібно з дитинства вчитися, багато працювати над собою, гартувати волю і характер, набувати добрих звичок, вдосконалювати дух і тіло, виробляти різні вміння і навички.

«Бути добрим – це забути про себе самого, щоб думати за інших.

Бути добрим – це пробачати, пам’ятаючи, що слабкість людська є сильніша від злості.

Бути добрим – це мати милосердя для слабкості інших людей і пам’ятати, що ми не є кращими від інших, навіть в їхніх ситуаціях ми були б, може, ще гірші.

Бути добрим – це закрити очі на прояви невдячності.

Бути добрим – це давати навіть тоді, коли нічого не отримуємо, посміхаючись до тих, які нас не розуміють, навіть недооціюючих нашої доброти.

Бути добрим – це погодитись на те, що чим більше будемо одавати, тим більше від нас будуть очікувати.»

Мати Тереза

Доброта і чуйність, співпереживання і щиросердність, уміння розділити чужий біль, підтримати у важку хвилину, розрадити в горі й біді – це в характері нашого народу. Саме про людську доброту велася мова на годині спілкування в гуртожитку ДНЗ КЦПТО. Учні читали вірші про добро і зло, розгадували кросворди, переглянули презентацію «Вміння творити добро»

Отож поспішайте робити добро, починайте вже сьогодні, починайте з добрих вчинків, бо ж, як каже народна мудрість: посієш вчинок – пожнеш звичку, посієш звичку – пожнеш характер, посієш характер – пожнеш долю.

Дата: 23.03.2023

Автор: Вихователі