КЦПТО

euroclub

Година спілкування на тему: “Торгівля людьми- як небезпека життя”


18 жовтня відзначається Європейський день боротьби з торгівлею людьми. Цей день започаткований Європарламентом у 2007 році. Торгівля людьми, зокрема дітьми, є серйозним злочином і грубим порушенням прав людини. І страждають від сучасного рабства всі країни світу.

Тому, з метою ознайомлення учнів з особливостями проявів проблеми торгівлі людьми, дітьми в Україні та світі, навчання розпізнавати та аналізувати це явище; формування навичок безпечної поведінки 17 жовтня 2023 р. з учнями групи №32 була проведена година спілкування на тему: “ Торгівля людьми- як небезпека життя” Було переглянуто відео ролик: « Станція призначення-життя». Було розглянуто причини торгівлі людьми. Практичні поради, щоб не потрапити в ситуацію торгівлі дітьми. Учні жваво долучилися до дискусії на дану тему.

Люди в усьому світі, в залежності від обставин, потрапляють в умови схожі на рабство. І, на жаль, у такі ситуації потрапляють і українські громадяни. І тому, щоб з нами не трапилася біда, яка ставить людину в залежність від обставин, ми повинні добре знати — рабство в третьому тисячолітті існує і сучасний прояв його — це торгівля людьми.

Дата: 17.10.2023

Автор: Майстер в/н: Павляшик Л.І.