КЦПТО

euroclub

Секція викладачів предмета «Охорона праці» та інженерів з охорони праці


Розпочав свій осінній марафон місяць жовтень. З перших днів закружляв барвистим мереживом цікавих ліцейних подій, а десятої своєї днини зустрів у стінах Ковельського професійного ліцею вельми поважних гостей – викладачів предмета «Охорона праці» та інженерів з охорони праці профтехосвіти, що завітали з усіх куточків Волинської області на секцію з теми «Удосконалення шляхів організації роботи з охорони праці – передумова підвищення рівня безпеки навчання та праці». Очолював когорту освітян методист НМЦ ПТО у Волинській області Іванюк Я. І.

І видався той жовтневий день цікавим та плідним від початку до кінця. А розпочався з невеличкого екскурсу по історії нашого навчального закладу - своєрідної візитної картки, яку представив заступник директора з НВЧ Козакевич Б. Є. Продовжив естафету завідувач сектору виробничого травматизму та медичної реабілітації Ковельського відділення управління виконавчої дирекції Фонду соцстрахування України у Волинській області Дуда П. І., провівши змістовну лекцію щодо профілактики виробничого травматизму.

Згодом гості ліцею відвідали яскраве дійство – виховний захід «Життя таке чудове – не загуби його», який підготувала та провела викладач предмета «Охорона праці» Темрук В. М. з групою № 32. Родзинкою даного заходу став практикум з надання першої домедичної допомоги, продемонстрований волонтером «Товариства Червоного Хреста» Голубчук Р. М.

Далі були обговорення та доповіді. Колеги ділилися досвідом щодо планування роботи та функціонування системи управління охороною праці в навчальних закладах. Піднімали питання впровадження ППД в процесі формування професійних компетентностей на уроках охорони праці. Розглядали методи роботи з завданнями логічного та проблемного характеру. Обговорювали результати участі у Всеукраїнському огляді-конкурсі ПТНЗ на кращу організацію роботи з охорони праці. Аналізували нові нормативно-методичні документи з питань охорони праці та БЖД. Підводили підсумки роботи секції, які виявилися схвальними та приємними, адже кожен з учасників почерпнув для себе черговий запас дорогоцінних знань, поділився  власними здобутками та отримав заряд хорошого настрою від звичайного спілкування з цікавими та щирими людьми.

Дата: 10.10.2017

Автор: Інженер з охорони праці
Маїло С.В.