КЦПТО

euroclub

День Державного прапора України


Щороку День державного прапора в Україні традиційно відзначають у переддень Дня Незалежності – 23 серпня. Свято встановлено у 2004 указом президента Леоніда Кучми "на вшанування багатовікової історії українського державотворення, державної символіки незалежної України та з метою виховання поваги громадян до державних символів України". Його наступник на посаді Віктор Ющенко в 2009 році заснував церемонію підняття прапора України 23 серпня.

Історія синьо-жовтого стяга триває уже понад сотню років, тож ми повинні пишатися нашим національним символом. Жовто-синій стяг – це наша незалежність, наш дух, честь і наша слава. З ним ми добилися незалежності й відновили власну державу. Це свято встановлено на честь багатовікової історії українського державотворення, державної символіки незалежної України. Прапор нашої країни несе в собі її історію. Настільки багато всього у двох кольорових смугах. Це і вірність, і мужність наших громадян. Їх відвертість та чесність. Готовність до самопожертви та віра в нашу державу.

З цим символом Український народ утвердив свою державність, соборність і самостійність, з ним українці йшли на захист своїх прав під час Революції Гідності, з цим символом сьогодні наші воїни захищають нашу землю від окупантів на Сході України.

З Днем Прапора України!

Поряд стоять ці два свята зі свят 23 і 24 серпня - День державного прапора і День Незалежності України. Завтра весь народ відзначатиме 28–ю річницю вільної, воскресаючої, соборної нової України.

24 серпня 1991 року, продовжуючи тисячолітню традицію державотворення в Україні, Верховна Рада Української Республіки урочисто проголосила незалежність України та створення самостійної української держави. З того часу весь український народ відзначає державне свято – День Незалежності.

З днем народження, моя держава

З святом тебе добрим і святим

Нехай лине завше тільки добра слава

Про мою країну звідусіль.

Дата: 23.08.2019