КЦПТО

euroclub

Маєш фах – живеш в достатку


Існує давня повчальна притча про тачку. Тачка – просте знаряддя для транспортування вантажів. Складається із вантажного кузова, одного або декількох коліс і рукоятки. Троє чоловіків, напружуючись щосили, везуть важкі тачки з камінням. Перехожий ставить кожному з них одне й теж запитання: Що ти робиш? Перший відповів: «Везу цю кляту тачку!» Другий сказав: «Заробляю собі на хліб!» Третій же мовив: «Будую місто!»

Чому в кожного, хто віз тачку були різні відповіді, адже вони виконували одну й ту ж роботу? Та тому що для одного важливо – заробляти гроші, для іншого робота стає каторгою, а для когось – це завдання реалізувати себе.

Про те, як зробити вірний вибір та реалізувати себе розповідали сьогодні працівники ДНЗ «Ковельський центр ПТО» для вихованців випускних класів ЗЗСО № 11.

В ході зустрічі учні мали змогу відтворити прийоми, які їм демонстрували майстри виробничого навчання та учні закладу, відвідати студентських страв, якими їх частували працівники їдальні, а дівчатка перетворились у справжніх красунь, коли відвідали майстерню перукарів.

Щиро сподіваємось, що молодь, яка сьогодні спробувала себе в ролі кравця чи перукаря, автослюсаря чи сантехніка, токаря чи вишивальника, столяра, різьбяра чи робітника будівельних професій в майбутньому поповнить лави нашого закладу.

Нехай у кожного з вас буде своя найцікавіша професія і вона зробить Вас щасливою людиною!

Дата: 21.01.2020

Автор: Олена Шайнюк, практичний психолог,
Юрій Фугіль, майстер виробничого навчання