КЦПТО

euroclub

Водно-болотні угіддя – важлива ланка біосфери


Щороку 2 лютого країни світу, на територіях яких є водно-болотні угіддя, що мають міжнародне значення, зокрема й Україна, відзначають Всесвітній день водно-болотних угідь.

Саме 2 лютого в 1971 році була підписана конвенція про водно–болотні угіддя, що мають міжнародне значення (Рамсарська конвенція). Її метою є збереження таких угідь, як середовища існування водоплавних птахів, цінного біологічного різноманіття, збалансоване використання водно–болотних екосистем.

3 лютого 2020 року в ДНЗ «Ковельський центр ПТО» для учнів І курсу відбулась презентація онлайн – журналу з теми «2 лютого - Всесвітній день водно-болотних угідь», який підготували учасники екологічного клубу «Гармонія». Учні ознайомилися із метою Конвенції про водно-болотні угіддя та з водно-болотними угіддями Волині, що мають міжнародне значення, оформили інформаційний листок на дану тему.

Основною метою проведення заходу є формування в підростаючого покоління екологічної культури, підвищення знань про водно-болотні угіддя для підтримки біологічного різноманіття, їх збереження та захисту.

Дата: 02.02.2020

Автор: Керівник екологічного клубу Харатін В. О.