КЦПТО

euroclub
Міжнародний день миру

Сьогодні, за рішенням ООН, відзначається Міжнародний день миру.

День був заснований у 1981 році, а перший Міжнародний день миру був проведений у вересні 1982 року. 7 вересня 2001 року ГА ООН запропонувала розширити його значення, закликавши ворогуючі сторони в усьому світі оголосити щорічний Всесвітній день припинення вогню і відмови від насилля. Починаючи з 2002 року, Міжнародний день миру щорічно відзначається 21 вересня.

Цього дня ООН пропонує всім країнам і народам припинити воєнні дії, або ж відзначати цей День проведенням освітніх і громадських суспільних інформаційних акцій з проблем миру.

Тема 2020 року: «Формуємо світ разом». Як зазначають в ООН, цього року стало зрозуміло, що наразі наш спільний ворог - це страшний вірус, який загрожує здоров'ю, безпеці і способу життя.

Учні групи № 34 під час конференції ознайомили присутніх з 17 цілями, які полягають у тому, щоб викорінити злидні, захистити планету і забезпечити загальне процвітання.

Учні наголосили на тому, що історія показує, що кожні 100-150 років у світі трапляється масштабна війна, в яку втягується безліч держав. А конфлікти місцевого масштабу практично ніколи не припиняються: невеликі війни, які забирають життя людей, є завжди.

Щоразу після таких конфліктів людство робить істотний крок назад, тому що доводиться багато відновлювати, а не йти вперед. Ось тому Міжнародний день миру, покликаний донести до людей небезпеку воєн, дуже важливий для сучасної людини.

Сердечно вітаємо всіх з Міжнародним днем миру! Нехай цей вересневий день зігріє ваші душі, наповнить їх добром і любов'ю! Нехай осінній вітер понесе з вашого серця всі образи і смути! А осінній дощик змиє всі погані помисли! Бажаємо всім здоров'я, щастя і мирного неба над головою!

Дата: