КЦПТО

euroclub

ЛИСТЯ


Осінь. Дерева скидають своє ошатне вбрання. Дбайливі господарі прибирають обійстя та городи від опалого листя, сухого бадилля, трави. Та далеко не всі знають, що спалювати усе це категорично не можна.

Будучи на деревах, листя, мов губка, вбирає в себе всі шкідливі викиди, що є у повітрі. Особливо це стосується великих міст, де є величезна кількість заводів та машин.

Згораючи, рослинні залишки погіршують стан атмосферного повітря. Під час горіння вивільняються небезпечні, а часом і канцерогенні речовини, які викликають захворювання дихальних шляхів, знижують імунітет людини, оскільки дим містить у своєму складі оксид азоту, чадний газ, важкі метали та одну з найотрутніших для організму речовин – діоксин. Із тліючого листя і бадилля виділяється бензопірен, що здатен викликати у людей ракові захворювання. Спалюючи суху рослинність, ви погіршуєте своє здоров’я та довкілля.

На присадибних ділянках рослини нерідко обробляють пестицидами, які також вивільняються у повітря при згорянні листя чи трави.


Завантажити роботу